In 2022 ga ik een aantal leergroepen opzetten waarin leidinggevenden samen leren en groeien door inzichten en ervaringen met elkaar te delen.

Denk jij mee?

Het opzetten van leergroepen is een idee dat al een tijdje in m’n hoofd zit en waar ik heel enthousiast van word!

De vraag is natuurlijk: word jij dat ook? Daarom heb ik een paar vragen voor je.

  • Wat spreekt je aan in dit idee? Wat zou je er nog aan willen verbeteren?
  • Welke leer-onderwerpen zou je zelf graag in de leergroepen willen inbrengen?
  • Als je deelneemt aan een leergroep, hoe vaak zou je dan bij elkaar willen komen?
  • Welke gedachten heb je er nog meer over die je met me zou willen delen?

Ik ben heel benieuwd naar jouw inbreng! Stuur me een DM of een bericht via www.mensdurftegroeien of mail.

Doe jij mee?

Het idee krijgt natuurlijk pas echt handen en voeten wanneer de eerste leergroep van start gaat. Daarom mag deze belangrijke vraag niet ontbreken:

  • Heb je zin om samen met een aantal andere leidinggevenden te leren en te groeien in de eerste MenS | Durf te groeien Leergroep?

Laat het me weten en ik zet je alvast op de lijst!

Zodra er voldoende aanmeldingen zijn voor een eerste groep, gaan we gebruik maken van alle input die ik heb gekregen van start. Let’s G-r-O-w!

Samen kom je verder

Ik ben met MenS | Durf te groeien gestart omdat ik graag mijn ervaringen en inzichten als leidinggevende wil delen, om zo andere leidinggevenden en teams vooruit te helpen. Wat daar zeker ook heel leuk aan is, is dat ik zelf ook steeds weer leer. Hoe leuk is het wanneer je je ervaring(en) met meerdere mensen kunt delen en van elkaar kunt leren? Daarover heb ik dit idee dus al een tijdje in m’n hoofd. Om het idee concreter te maken en meer handen voeten te geven, vraag ik om je hulp. Dit zijn zo’n beetje de ideeën die ik al heb:

Kleine groepen

Het idee is dus om het delen van inzichten, kennis en ervaring mogelijk te maken in de vorm van leergroepen. Mijn gedachte daarover is om groepen van zo’n 4 tot 6 leidinggevenden te gaan begeleiden. We komen dan regelmatig bij elkaar om met elkaar te leren en te groeien.

Leren in alle richtingen

Ik noem het leergroepen omdat het doel wat mij betreft heel breed is. Er is ruimte voor intervisie, waarbij je een casus kunt inbrengen waar de andere aanwezigen je vanuit hun perspectief nieuwe inzichten in geven. Er is ruimte voor het uitdiepen van een bepaald onderwerp dat relevant is voor het leidinggeven aan teams. Er is ruimte voor spontane oprispingen van dingen die nu eenmaal nu aandacht vragen. Er is ruimte om elkaar wat beter te leren kennen zodat je ook een sterker onderdeel wordt van elkaars netwerk. De grote gemene deler is ‘samen leren en ontwikkelen in leiderschap’.

Denk je mee, doe je mee of denk en doe je alletwee?