Ervaringen

Lees hier hoe andere leidinggevenden de coaching door Marc hebben ervaren.

“Marc is een vriendelijke man met heel veel ervaring op het gebied van coaching. De wijze waarop hij mij heeft gecoacht heb ik als plezierig ervaren. Hij denkt mee, is een goede sparringpartner, is vertrouwd, bekijkt zaken vanuit andere invalshoeken en laat je zien dat alles mogelijk is als je maar de stap zet. Door zijn coaching kijk ik anders naar zaken, waarbij ik successen boek en een goede balans kan vinden tussen werk en privé.”

-Mehmet

“Marc is een echt mensenmens die kritisch durft te zijn zonder gelijk een waardeoordeel aan iets te koppelen. Hij durft uit oprechte interesse de vinger op de gevoelige snaar te leggen. Dat doet hij op zo'n manier dat het juist inspirerend overkomt in plaats van gevoelig. Hierdoor voel je je door Marc continu uitgedaagd. Ik heb de coaching door Marc als zeer leerzaam ervaren en heb me met name kunnen ontwikkelen in de structuur van overleggen, de manier waarop ik moet handelen (of juist niet) bij bepaalde situaties in het team en in het vinden van mijn eigen kwaliteiten en talenten als teamleider/-coach. Om af te sluiten vind ik het belangrijk om te noemen dat het naast serieus op de inhoud ook heel gezellig is om met Marc samen te werken.”

-Bart

“Ik heb veel geleerd vanuit Marc’s rol als coach binnen het team. Marc is heel sterk op persoonlijk, menselijk vlak. Wat hij doet voelt niet alsof je gecoacht wordt; Marc is een betrokken gesprekspartner die het beste met jou en je team voor heeft. Als je dicht bij de mens staat dan volgt de rest vanzelf; in dit geval een hechte samenwerking binnen het team, wat de basis is voor concrete bedrijfsdoelen.”

-Nadia

“Marc is een rustige geduldige coach die in staat is om je aan het denken te zetten! Hij stelt je de juiste vragen om een onderwerp of jouw eigen persoon vanuit een ander perspectief te benaderen. Deze benadering toont ook hoe goed hij is in zijn stijlflexibiliteit en kan aanhaken op allerlei karakters. Wat ik meeneem vanuit Marc is dat vragen stellen die beginnen met Hoe en Waarom heel erg belangrijk is om inzichten over jezelf en anderen te verschaffen. De coaching van Marc heeft daardoor een grote bijdrage geleverd aan mijn manier van leidinggeven en coachen.”

-Monique

“Marc is in staat de coaching heel erg af te stemmen op de coachee. Geen algemeen verhaal uit de theorie, veel vragen om tot de kern te komen en coachbehoeften vast te stellen. Marc vult niet in, vult aan uit eigen ervaringen en houdt op een plezierige en eerlijke manier een spiegel voor. Marc heeft me bewust gemaakt, de eerste stap in ontwikkeling van zaken die in mijn coachtraject relevant waren. Met praktische tips en adviezen heeft hij me tevens handvatten gegeven om verder aan de slag te gaan en te blijven groeien.”

-Rob

“Het coachingstraject dat ik heb gevolgd bij Marc heb ik als zeer prettig ervaren. Marc straalt rust en vertrouwen uit. Hij laat je regelmatig uit jouw comfortzone stappen, maar daardoor krijg je veel nieuwe inzichten. Het traject heeft mij de rust gegeven waar ik naar op zoek was.”

-Maud

“Als we keken naar onze manier van ondernemen, van leiding geven, dan komt de term ‘hap-snap’ het beste in de buurt. Er zat weinig structuur in; als er een probleem was, losten we het ad hoc op en lange tijd ging dat prima. Nu we aan het groeien zijn, ontstond er meer behoefte aan structuur. Marc kende ik van het Ondernemersgenootschap in Veldhoven, een netwerkclub. We zijn in gesprek gegaan en al pratende kwamen de oplossingen die we nodig hadden als vanzelf naar boven. Hieruit blijkt dat je de oplossing vaak al in je hebt, maar soms even iemand nodig hebt die het naar boven weet te halen. Nu is het een kwestie van borgen. Zorgen dat we uit gaan voeren wat we bedacht hebben. We hebben de gesprekken met Marc als zeer waardevol ervaren. Hij weet snel door te pakken en de vinger op de zere plek te leggen, waardoor je meer inzicht krijgt in je eigen handelen.”

-Dirk

"Met Marc heb ik afgelopen maanden een zeer plezierig en leerzaam coachingstraject doorlopen. Het coachingsvraagstuk was in het begin nog wat ‘vaag’, maar daar wist Marc snel scherpte en diepgang in aan te brengen. Door de flexibiliteit die Marc hanteert in zijn aanpak was er in iedere sessie genoeg ruimte om ook stil te staan bij zaken die ‘in het moment’ speelden. De coachingstijl van Marc heb ik als zeer prettig ervaren; open, persoonlijk, to the point, maar ook een halt weten toe te roepen op het moment dat ik ‘uit de bocht dreigde te gaan’ of te diep op een specifieke situatie inzoomde. Kortom; tevreden over het verloop, en zeer zeker een aanrader voor leidinggevenden / teamleiders die op wat voor wijze dan ook wat ‘vastlopen’ in functie-/rol-/taakopvattingen etc."

-Roel

Met Marc Spruit heb ik samengewerkt om de organisatieontwikkeling binnen SWOVE meer vorm te geven. Tijdens een teamvergadering over de interne rollenveranderingen luisterde Marc met oog en oor voor detail, en wist hij op een rustige manier collega’s te laten meepraten zodat we tot een gedragen werkwijze zijn gekomen. Verder heeft Marc mij adequaat geholpen om de plannen voor de organisatieontwikkeling en de daarbij behorende activiteiten in een werkbaar model te gieten. Tijdens het sparren met Marc werd voor mij ook steeds meer duidelijk welke stappen SWOVE moet zetten om de toename van de ouder-worden-problemen te kunnen blijven behappen. Ik kijk met veel waardering terug op de positieve samenwerking met Marc.

-Ans

Stel je vraag

10 + 2 =

marc@mensdurftegroeien.nl

06 – 218 51 938

Vessem