Traject ‘Leidinggeven in de Kempen’ voor betere samenwerking

Wanneer ieders input en mening op waarde wordt geschat, zorgt dat ervoor dat een goede en productieve werksfeer ontstaat. Een leidinggevende met oog voor het team en hun kwaliteiten, geeft werk uit handen, durft te vertrouwen op de medewerkers en kan de regie pakken. In de Kempen worden leidinggevenden gecoacht door Mens | Durf te groeien.

Samenwerken kun je leren

Wanneer je duidelijk in kaart hebt gebracht wat de kaders en de doelen van het team zijn, kan het daadwerkelijke leidinggeven beginnen. Bespreek wat je wilt bereiken, laat medewerkers meedenken en beslis samen welke weg naar het doel de juiste is. Maak een goede taakverdeling waarin ieders talenten naar voren kunnen komen en leg verantwoordelijkheden neer bij de teamleden die dat aankunnen. Het idee dat een leidinggevende in de Kempen álles zelf moet kunnen, is achterhaald. Het gaat er niet langer om wát je kent, maar wíe je kent. Maak gebruik van elkaars kennis en kunde om verder te komen.

Vertrouwen geven en nemen

Je kwetsbaar opstellen is geen teken van zwakte, het benadrukt juist je kracht. Door je vertrouwen aan een ander te geven, laat je zien dat je openstaat voor samenwerking. De ‘betweter’ schopt het niet ver want hij/zij bereikt geen samenwerking. Door je open te stellen voor de mening van anderen, laat je zien dat je de ander serieus neemt en waardeert. Wat je geeft, krijg je terug. Dat geldt voor vertrouwen, maar zeker ook voor feedback. In een gezonde werkrelatie durven teamleden elkaar kritiek en complimenten te geven. Verzeker je ervan dat je zorgvuldig omgaat met de feedback. Het zegt zelden iets over de persoon die de feedback ontvangt, doorgaans gaat het over de inhoud en het proces. In een constructieve werksfeer zijn kritiek en complimenten met elkaar in evenwicht.

Stijlen van leidinggeven

Door goede communicatie kun je je leiderschapskwaliteiten vergroten. Mens | Durf te groeien is gevestigd in de Kempen en helpt je de communicatie in je team te verbeteren. Communiceren kun je leren. Als alle teamleden dezelfde taal spreken, kom je sneller tot resultaten en worden ieders talenten sneller naar boven gehaald. Vraag of de opdracht begrepen is, stel je open om vragen te beantwoorden of prikkel je medewerkers om de taak of het proces te finetunen. In het traject ‘Leiderschap in de Kempen’ kun je proeven van verschillende vormen van leiderschap en ontdekken welke het best bij jou past.

De thema’s die aan bod komen zijn:

Samenwerken vanuit verbinding en vertrouwen.

Omgaan met stress en werkdruk.

Structuur en frequentie van het werkoverleg.

Omgaan met veranderingen.

Effectief gebruik maken van elkaars kwaliteiten.

Doelgericht werken om resultaten te behalen.

Geven en ontvangen van feedback.

Samenwerken vanuit overeenkomstige waarden.

Door de aandacht te richten op deze thema’s wordt de samenwerking binnen het team versterkt en dat heeft tevens een positief effect op de samenwerking van het team met de andere afdelingen binnen de organisatie.

Informeer vrijblijvend bij Mens | Durf te groeien welke gezamenlijke teamsessies rondom een van deze thema’s over leidinggeven in de Kempen voor jouw team interessant kunnen zijn. Laat je team groeien, door zelf te groeien.

Zullen we nader kennismaken in een persoonlijk gesprek?

“De coaching van Marc heeft een grote bijdrage geleverd aan mijn manier van leidinggeven en coachen.”

– Monique

Stel een vraag of nodig me uit voor een kennismaking

4 + 6 =

marc@mensdurftegroeien.nl

06 – 218 51 938

Vessem