Do It Yourself

MenS reikt je een helpende hand met een aantal kant en klare stappenplannen voor het verbeteren van jezelf en het vergroten van je zelfinzicht.

Stappenplannen

Geef jij leiding aan een team of afdeling en wil je de medewerkers helpen om zelf aan de slag te gaan met hun persoonlijke ontwikkeling? Wil je ze bijvoorbeeld op weg helpen met onderwerpen als het ontwikkelen en beter inzetten van kwaliteiten, of goed leren omgaan met veranderingen en het vergroten van (zelf)vertrouwen? Of ben jij juist iemand die graag aan zichzelf werkt als het gaat om deze onderwerpen?

MenS reikt je een helpende hand met een aantal kant-en-klare stappenplannen voor het verbeteren van jezelf en het vergroten van je zelfinzicht.

Heb je een onderwerp waar je graag mee aan de slag wilt en tref je die niet aan op deze pagina? Of heb je feedback op één van de stappenplannen?

Laat het weten via het contactformulier onderaan deze pagina. Ik kijk graag hoe ik kan helpen.

Focus op jouw kwaliteiten

Focus je op de kwaliteiten in jouw team
Om goed gebruik te maken van de aanwezige talenten binnen je team is het belangrijk dat je de talenten kent en dat collega’s die van elkaar kennen. Dat maakt het makkelijker om een beroep te doen op iemand die een bepaalde sterke kwaliteit heeft. Het maakt het ook eenvoudiger voor diegene om zelf naar voren te stappen wanneer zijn of haar kwaliteit nodig is. Deze oefening kun je voor jezelf doen om het inzicht in jouw kwaliteiten te vergroten en helder te krijgen welke kwaliteiten je wilt versterken of verder wilt ontwikkelen. Het is ook heel waardevol om medewerkers binnen jouw team de oefening te laten doen. Wanneer ze elkaar daar bij helpen versterkt het ook nog eens de teamspirit.

Focus op het team of focus op vaardigheden
Dit stappenplan is helemaal geschreven op het in kaart brengen van de kwaliteiten van één persoon. In een werkomgeving gaat het natuurlijk niet alleen om kwaliteiten van individuen maar juist ook om de aanwezige kwaliteiten in het hele team. Daarom kun je de oefening ook met het hele team doen, door samen te onderzoeken welke kwaliteiten in het team aanwezig zijn. Ook zien jullie op deze manier welke kwaliteiten nog verder moeten worden ontwikkeld, of voor welke kwaliteiten het team op zoek wil naar versterking.

Een andere vorm waarin je dit stappenplan kunt doorlopen is door te kijken naar vaardigheden. Om al het werk goed te kunnen doen, moeten bepaalde vaardigheden in het team aanwezig zijn. Je kunt de stappen ook doorlopen voor vaardigheden in plaats van kwaliteiten of juist de combinatie van beide. Dit kun je wederom individueel doen of voor het gehele team.

Creëer jouw verandering

Veranderen is een kwestie van beginnen
Wil je iets veranderen in je werk of in je privéleven? Wil je graag een verandering realiseren en weet je niet hoe je er aan moet beginnen? Of wil je het wel, maar begin je er steeds maar niet aan?

Hoe graag je het ook wilt, een verandering  kan iets zijn waar je behoorlijk tegenop kunt zien of waar je gewoonweg niet aan kunt beginnen. Wanneer je het in z’n geheel bekijkt, dan kan het behoorlijk groot of veel lijken. Het kan niet te overzien zijn, of het kan zó veel werk lijken dat je je niet kunt voorstellen dat je daar de tijd voor hebt. Met mijn stappenplan wil ik je, door je een aantal vragen te stellen of opdrachten te geven, helpen het een beetje makkelijker te maken. In een aantal stappen neem ik je mee door allerlei verschillende aspecten van de verandering.

Zelfs een reis van duizend mijl vangt aan met de eerste stap.

– Lao Tse

Het resultaat is dat je beter weet wat er positief kan bijdragen aan de verandering en wat de verandering tegenwerkt of tegen kan werken. Het geeft je het inzicht dat nodig is om de eerste en een aantal volgende stappen te zetten. En ik hoop dat het je ook het vertrouwen geeft om het daadwerkelijk te doen!

Nadat je onderstaande oefeningen hebt gedaan, ben je klaar voor het zetten van de eerste stap. Dat is uiteindelijk het enige dat je hoeft te doen!

Ik denk dat je het voor allerlei soorten verandering kunt gebruiken. Ik zou het leuk vinden als je dat probeert en ik hoor graag terug of het je ook heeft geholpen. Voor kleine veranderingen kun je de opdrachten vrij snel doorlopen. Wanneer het om iets groters en impactvollers gaat, raad ik je aan er de tijd voor te nemen en bijvoorbeeld één opdracht per week heel goed te doen zodat de impact van de opdrachten groot genoeg is.

De verandering die jij samen met je team wilt realiseren
Het stappenplan is geschreven voor jou als leidinggevende of voor een collega in het team die een verandering wil realiseren. Wanneer je met het team veranderingen wilt doorvoeren, dan kun je de stappen daar ook goed voor gebruiken. Sommige vragen moet je dan misschien net iets anders stellen. Wanneer je daar hulp bij wilt, kun je altijd contact opnemen.

Neem vrijblijvend contact op

14 + 8 =