Do It Yourself

MenS reikt je een helpende hand met een aantal kant en klare stappenplannen voor het verbeteren van jezelf en het vergroten van je zelfinzicht.

Stappenplannen

Geef jij leiding aan een team of afdeling en wil je de medewerkers helpen om zelf aan de slag te gaan met hun persoonlijke ontwikkeling? Wil je ze bijvoorbeeld op weg helpen met onderwerpen als het ontwikkelen en beter inzetten van kwaliteiten, of goed leren omgaan met veranderingen en het vergroten van (zelf)vertrouwen? Of ben jij juist iemand die graag aan zichzelf werkt als het gaat om deze onderwerpen?

MenS reikt je een helpende hand met een aantal kant-en-klare stappenplannen voor het verbeteren van jezelf en het vergroten van je zelfinzicht.

Heb je een onderwerp waar je graag mee aan de slag wilt en tref je die niet aan op deze pagina? Of heb je feedback op één van de stappenplannen?

Laat het weten via het contactformulier onderaan deze pagina. Ik kijk graag hoe ik kan helpen.

Focus op jouw kwaliteiten

Focus je op de kwaliteiten in jouw team
Om goed gebruik te maken van de aanwezige talenten binnen je team is het belangrijk dat je de talenten kent en dat collega’s die van elkaar kennen. Dat maakt het makkelijker om een beroep te doen op iemand die een bepaalde sterke kwaliteit heeft. Het maakt het ook eenvoudiger voor diegene om zelf naar voren te stappen wanneer zijn of haar kwaliteit nodig is. Deze oefening kun je voor jezelf doen om het inzicht in jouw kwaliteiten te vergroten en helder te krijgen welke kwaliteiten je wilt versterken of verder wilt ontwikkelen. Het is ook heel waardevol om medewerkers binnen jouw team de oefening te laten doen. Wanneer ze elkaar daar bij helpen versterkt het ook nog eens de teamspirit.

Dit stappenplan is helemaal geschreven op het in kaart brengen van de kwaliteiten van één persoon.

Creëer jouw verandering

Veranderen is een kwestie van beginnen
Wil je iets veranderen in je werk of in je privéleven? Wil je graag een verandering realiseren en weet je niet hoe je er aan moet beginnen? Of wil je het wel, maar begin je er steeds maar niet aan?

Zelfs een reis van duizend mijl vangt aan met de eerste stap.

– Lao Tse

Hoe graag je het ook wilt, een verandering  kan iets zijn waar je behoorlijk tegenop kunt zien of waar je gewoonweg niet aan kunt beginnen. Wanneer je het in z’n geheel bekijkt, dan kan het behoorlijk groot of veel lijken. Het kan niet te overzien zijn, of het kan zó veel werk lijken dat je je niet kunt voorstellen dat je daar de tijd voor hebt. Met mijn stappenplan wil ik je, door je een aantal vragen te stellen of opdrachten te geven, helpen het een beetje makkelijker te maken. In een aantal stappen neem ik je mee door allerlei verschillende aspecten van de verandering.

Neem vrijblijvend contact op

4 + 1 =