De leidinggevende en het team

Met dit ‘Do It Yourself’ – stappenplan werk jij als leidinggevende aan het verbeteren van de samenwerking en het versterken van de prestaties van jouw team.

Verbeteren van de samenwerking 

Met dit ‘Do It Yourself’ – stappenplan werk jij als leidinggevende aan het verbeteren van de samenwerking en het versterken van de prestaties van jouw team.

Leidinggeven is een mooi vak maar wel een complex vak dat bestaat uit zeer veel aspecten.

In dit stappenplan doorloop je al die aspecten. Je ontdekt stap voor stap hoe het er voor staat met al die onderdelen van jouw vak en waarvoor jouw aandacht en die van je team nodig is.

In deze DIY ontvang je per mail steeds een aantal vragen waarmee je een bepaald aspect van jouw leiderschap, van jouw team of van de organisatie waar je werkt kunt onderzoeken. Wanneer je alle negen stappen hebt doorlopen, heb je een goed beeld van hoe het er voor staat en welke stappen je met jouw team gaat zetten.

Het versterken van de prestaties van jouw team.

Dit is een mooie uitzoom-oefening die je als leidinggevende kunt doen om zelf eens goed naar jezelf en je team te kijken. Je kunt deze oefeningen ook heel goed met je team doen. Ook dan is het goed om het in verschillende stappen in verschillende bijeenkomsten te doen. Afhankelijk van de veiligheid in het team zou je dan bepaalde vragen wellicht iets anders stellen. Dat kan altijd.

Wanneer je het samen met je team doet, dan zijn negen bijeenkomsten er wellicht net iets te veel. In dat geval kun je een aantal stappen combineren. Ik raad je bijvoorbeeld aan om stap 2 en 3 (kwaliteiten van leidinggevende en team), stap 4 en 5 (wat ontbreekt er nog, is er nog nodig) en stap 7 en 8 (de dialoog in het team) te combineren. Met stap 1, 6 en 9 als losse stappen, ben je er dan in zes bijeenkomsten of in drie keer wanneer je twee thema’s per keer aanpakt. Wanneer je er behoefte aan hebt om het op deze manier te doen, neem dan contact met me op dan kan ik de stappen in één keer naar je mailen en hoef je niet steeds te wachten op de volgende mail.

Samen met je team de thema’s doorlopen, kan natuurlijk ook heel goed onder begeleiding zodat je zelf ook volop mee kunt doen. Wanneer je dat wilt, nodig me dan uit. Ik begeleid jou en je team er graag bij.

Neem vrijblijvend contact op

11 + 4 =

marc@mensdurftegroeien.nl

06 – 218 51 938

Vessem