Creëer je verandering

Zelfs een reis van duizend mijl vangt aan met de eerste stap.

– Lao Tse

Veranderen is een kwestie van beginnen

Wil je iets veranderen in je werk of in je privéleven? Wil je graag een verandering realiseren en weet je niet hoe je er aan moet beginnen? Of wil je het wel, maar begin je er steeds maar niet aan?

Hoe graag je het ook wilt, een verandering  kan iets zijn waar je behoorlijk tegenop kunt zien of waar je gewoonweg niet aan kunt beginnen. Wanneer je het in z’n geheel bekijkt, dan kan het behoorlijk groot of veel lijken. Het kan niet te overzien zijn, of het kan zó veel werk lijken dat je je niet kunt voorstellen dat je daar de tijd voor hebt. Met het ‘Do It Yourself’-stappenplan van MenS | Durf te groeien wil ik je, door je een aantal vragen te stellen of opdrachten te geven, helpen het een beetje makkelijker te maken. In een aantal stappen neem ik je mee door allerlei verschillende aspecten van de verandering.

Het resultaat is dat je beter weet wat er positief kan bijdragen aan de verandering en wat de verandering tegenwerkt of tegen kan werken. Het geeft je het inzicht dat nodig is om de eerste en een aantal volgende stappen te zetten. En ik hoop dat het je ook het vertrouwen geeft om het daadwerkelijk te doen!

De verandering die jij samen met je team wilt realiseren

Nadat je het ‘Creëer je verandering’-stappenplan hebt doorlopen, ben je klaar voor het zetten van de eerste stap. Dat is uiteindelijk het enige dat je hoeft te doen!

Ik denk dat je het voor allerlei soorten verandering kunt gebruiken. Ik zou het leuk vinden als je dat probeert en ik hoor graag terug of het je ook heeft geholpen. Voor kleine veranderingen kun je de opdrachten vrij snel doorlopen. Wanneer het om iets groters en impactvollers gaat, raad ik je aan er de tijd voor te nemen en bijvoorbeeld één opdracht per week heel goed te doen zodat de impact van de opdrachten groot genoeg is.

Het stappenplan is geschreven voor jou als leidinggevende of voor een collega in het team die een verandering wil realiseren. Wanneer je met het team veranderingen wilt doorvoeren, dan kun je de stappen daar ook goed voor gebruiken. Sommige vragen moet je dan misschien net iets anders stellen. Wanneer je daar hulp bij wilt, kun je altijd contact opnemen.

Neem vrijblijvend contact op

11 + 11 =

marc@mensdurftegroeien.nl

06 – 218 51 938

Vessem