Focus op jouw kwaliteiten

Met het ‘Do It Yourself’ – stappenplan breng je jouw kwaliteiten in beeld die je in wilt zetten in je werk en leven en die je wilt versterken en ontwikkelen.

Focus je op de kwaliteiten in jouw team

Om goed gebruik te maken van de aanwezige talenten binnen je team is het belangrijk dat je de talenten kent en dat collega’s die van elkaar kennen. Dat maakt het makkelijker om een beroep te doen op iemand die een bepaalde sterke kwaliteit heeft. Het maakt het ook eenvoudiger voor diegene om zelf naar voren te stappen wanneer zijn of haar kwaliteit nodig is. Deze oefening kun je voor jezelf doen om het inzicht in jouw kwaliteiten te vergroten en helder te krijgen welke kwaliteiten je wilt versterken of verder wilt ontwikkelen. Het is ook heel waardevol om medewerkers binnen jouw team de oefening te laten doen. Wanneer ze elkaar daar bij helpen versterkt het ook nog eens de teamspirit.

Focus op het team of focus op vaardigheden

Dit stappenplan ‘Focus op jouw kwaliteiten’ is helemaal geschreven op het in kaart brengen van de kwaliteiten van één persoon. In een werkomgeving gaat het natuurlijk niet alleen om kwaliteiten van individuen maar juist ook om de aanwezige kwaliteiten in het hele team. Daarom kun je de oefening ook met het hele team doen, door samen te onderzoeken welke kwaliteiten in het team aanwezig zijn. Ook zien jullie op deze manier welke kwaliteiten nog verder moeten worden ontwikkeld, of voor welke kwaliteiten het team op zoek wil naar versterking.

Een andere vorm waarin je dit stappenplan kunt doorlopen is door te kijken naar vaardigheden. Om al het werk goed te kunnen doen, moeten bepaalde vaardigheden in het team aanwezig zijn. Je kunt de stappen ook doorlopen voor vaardigheden in plaats van kwaliteiten of juist de combinatie van beide. Dit kun je wederom individueel doen of voor het gehele team.

Neem vrijblijvend contact op

11 + 1 =

marc@mensdurftegroeien.nl

06 – 218 51 938

Vessem