Teamprestaties verbeteren

Ontdek tips waarmee je als leidinggevende, leider, manager of teamleider de teamprestaties kunt verbeteren en waarmee je de ontwikkeling van jouw team en de teamleden stimuleert.

 

Als leidinggevende ben jij verantwoordelijk voor de prestaties van je team. Het klinkt misschien hard, maar dat is waar je op wordt afgerekend. Daarom wil je dat jouw teamleden en jouw team optimaal presteren. Vanuit MenS | Durf te groeien geef ik jou als leidinggevende, leider, manager of teamleider graag tips waarmee de teamprestaties verbeteren en waarmee je de ontwikkeling van jouw team en de teamleden stimuleert.

Vertrouwen creëren en verantwoordelijkheid scheppen

Verantwoordelijkheid is een sleutelwoord als het gaat om teamprestaties verbeteren. Enerzijds wil je er bovenop zitten omdat je zo het gevoel hebt zelf alles onder controle te hebben. Anderzijds willen jouw teamleden ook het gevoel hebben dat ze zelf keuzes kunnen maken zonder jouw constante bemoeienis. Door vertrouwen te geven, stimuleer je het team in het zelf nemen van verantwoordelijkheid. Hiermee groeit het vertrouwen in eigen kunnen en daardoor verbeteren de prestaties. Door de juiste balans te vinden, tussen sturen en vertrouwen geven, creëer je wederzijdse verantwoordelijkheid én vertrouwen en laat je jouw team groeien. Want er is altijd ruimte voor groei!

Voordelen van het verbeteren en ontwikkelen van jouw skills als leidinggevende

N

Je gaat effectiever leidinggeven, je team effectiever aansturen. Daardoor bereik je méér met minder moeite

N

Je haalt meer uit je mensen en je team. De prestaties van je teamleden en de teamprestaties verbeteren

N

Je zorgt voor meer vertrouwen van je medewerkers in elkaar en in jou

N

Je creëert meer vertrouwen binnen de organisatie. Er wordt makkelijker samengewerkt en beter gecommuniceerd

N

Je bevordert het werkplezier. De motivatie en gedrevenheid van de mensen groeit

N

Je maakt beter gebruik van aanwezig talent. Iedereen in het team wordt optimaal ingezet

Als teamleider, manager, leider of leidinggevende heb jij een belangrijke rol in het functioneren van jouw team. Verschillende factoren spelen een rol in jullie teamprestaties. Verbeteren doe je door al deze aspecten aandacht te geven.

Helicopterview

Soms is het lastig om in je eentje de behoeften van jouw team te peilen. Wanneer je midden in jouw team en in het werk staat is het moeilijk uitzoomen om even objectief naar je team te kijken. Dan kan coaching in een leiderschapstraject uitkomst bieden. Door samen met je coach meer van een afstand naar het team te kijken, kun je beter zien welke processen gaande zijn. Op basis daarvan kun je schakelen en andere keuzes maken in het aansturen van jouw team.

Ontwikkel je team

MenS | Durf te groeien heeft een speciaal leiderschapstraject ontwikkeld waarin samenwerken en teamprestaties verbeteren centraal staan. Met teamcoaching-inzichten kun je bewust werken aan de ontwikkeling van je team. Door op een andere manier te kijken naar jouw teamleden en hun uitdagingen, verbeter je met gericht ondersteunen, sturen en bijsturen de algehele prestaties van je team.

De voordelen van de coaching in het leiderschapstraject

N

Je krijgt meer controle over de ontwikkeling van jouw team

N

Je gaat bewust de teamprestaties verbeteren

N

Je helpt ook het leiderschap van andere leidinggevenden versterken

N

Je werkt doelgericht aan het behalen van resultaten

N

Je leert je team heel praktijkgericht te coachen met blijvende, duurzame, resultaten

N

Je gaat beter om met stress, werkdruk, conflicten en veranderingen

Wil jij ook jouw teamprestaties verbeteren op een praktijkgerichte en natuurlijke manier? Ga jij ook voor duurzame groei en een betere samenwerking binnen jouw team?

MenS | Durf te groeien ondersteunt jou als leidinggevende met een praktijkgerichte aanpak die aansluit bij de uitdagingen waar jij dagelijks mee te maken hebt.

 

Neem vrijblijvend contact op

1 + 15 =