Sparringpartner voor leidinggevenden

Het traject om een betere leidinggevende te worden, gaat soms gepaard met hobbels. Je loopt tegen onverwachte zaken aan, moet aan dingen denken waar je eerst niet bij stilstond en ziet misschien beren op de weg. Dan kun je wel iemand gebruiken waar je even mee kunt sparren, die je onbevooroordeeld aanhoort en actief aanzet om tot een oplossing of andere aanpak te komen. Ik kan die sparringpartner voor je zijn.

Sparringpartner voor het betere leiderschap

‘Sparren’ betekent in het Engels vechten. Dat wil niet zeggen dat je fysiek met iemand in de boksring gaat staan maar toch is de vergelijking te maken: jij ‘vecht’ met een probleem, zoekt naar een oplossing en hebt het gevoel dat je er alleen niet uitkomt. Eigenlijk is het een gevecht met jezelf en daar is helemaal niets mis mee want een goede sparringpartner voor een leidinggevende zal er alles aan doen om jou sterker uit de strijd te laten komen. And the winner is….you! Jij hebt een oplossing gevonden, jij bent gegroeid en daarmee een sterkere leidinggevende geworden, met behulp van een kundige sparringpartner.

Ontwikkeling naar sterker leiderschap met een sparringpartner

In het proces naar sterk leiderschap kun je je soms afvragen of je op de goed weg bent. Vaardigheden moet je trainen, van een theorie alleen gaat het niet beter worden. Je moet dóen, durven en loslaten! Dat is eng, onwennig maar wel noodzakelijk. Gelukkig hoef je het niet alleen te doen. Het is prettig om als leidinggevende een sparringpartner te hebben waar je grote en kleine zorgen mee kunt delen, die actief en onbevooroordeeld luistert en van de juiste handvatten kan voorzien om verder te komen in je ontwikkeling naar sterker leiderschap.

Het antwoord zit verborgen in de vraag

Advies zit vaak al verborgen in het probleem waar je mee worstelt. Als je op weg bent een goed leider te worden, vraag je je regelmatig af of je op de goede weg zit. Je denkt na over de uitdagingen waar je tegenaan loopt. Weet je dat de antwoorden bijna altijd verborgen zitten in de vragen? Soms zoek je namelijk alleen bevestiging en weet je heel goed wat je te doen staat. Die bevestiging zit in jezelf maar kun je ook vinden bij een sparringpartner, die oplossingsgericht met je meedenkt. Een sparringpartner voor leidinggevenden weet de juiste vragen te stellen om tot de kern van het probleem te komen en houd je als het nodig is een spiegel voor.

Gun jezelf een sparringpartner! Leidinggevenden hebben er baat bij

Als je serieus werkt aan het vergroten van je leiderschapskwaliteiten, is het een verrijking van je proces om met een sparringpartner te werken. Samen kom je tot betere inzichten, krijg je grip op je groeiproces en word je sterker als leidinggevende. Een sparringpartner heeft als bijkomend voordeel: goed voorbeeld doet goed volgen. Nadien kun jij een sparringpartner voor je medewerkers zijn. Ook zij hebben behoefte aan iemand die actief luistert en helpt om uitdagingen op de werkvloer het hoofd te bieden.

Mens | Durf te groeien kan die sparringpartner voor leidinggevenden en dus ook voor jou zijn.
Neem vrijblijvend contact op als je meer informatie wilt.

“De coaching van Marc heeft een grote bijdrage geleverd aan mijn manier van leidinggeven en coachen.”

– Monique

Stel je vraag

1 + 2 =

marc@mensdurftegroeien.nl

06 – 218 51 938

Vessem