Durf jij samen te werken?

Samenwerken is mensenwerk.
Durven jouw medewerkers en teams samen te werken?

Bij het presteren van een team of afdeling gaat het over samenwerken. Het is niet alleen heel prettig, wanneer de samenwerking binnen een team en tussen een team en haar leidinggevende goed loopt. Het is ook absoluut noodzakelijk om samen tot goede prestaties te komen.

In sommige teams gaat dat heel goed en halen collega’s het beste in elkaar naar boven. Dat is heel bijzonder. Het is namelijk zeker niet vanzelfsprekend. In de meeste gevallen vraagt het veel betrokkenheid van de medewerkers en leidinggevende.

Vertrouwen

Vertrouwen is het sleutelwoord voor goede resultaten in goede samenwerking!
Durven de teamleden elkaar te vertrouwen? En hoe zit het met het vertrouwen tussen team en leidinggevende?

Durft men op de integriteit van de collega’s te vertrouwen? Durft men ervan uit te gaan dat hun aandeel in het resultaat wordt gezien en gewaardeerd? Durft iedereen daar voor te gaan? Durven teamleden erop te vertrouwen dat de collega’s hen ook het beste gunnen? Durven zij er op te vertrouwen dat ze worden ingezet en aangesproken op hun talenten en kwaliteiten? Durven ze dat ook van hun collega’s te vragen? Durven medewerkers er op te vertrouwen dat hun ambitie wordt gezien en dat ze mogelijkheden krijgen om te groeien? Durven ze daar zelf werk van te maken?

Wanneer je al deze vragen positief kunt beantwoorden, dan is er een goede basis voor uitstekende prestaties die in goede samenwerking tot stand komen. Beantwoord je één of meer van deze vragen met ‘nee’? Dan heb je een aantal onderwerpen waar je gericht aandacht aan kunt besteden in de training ‘Durf jij samen te werken?’ of in gerichte coaching voor één of enkele medewerkers.

Doel

Een tweede en minstens zo belangrijk aspect voor samenwerking is een helder en gemeenschappelijk doel!

Is het duidelijk wat er van dit team/deze afdeling verwacht wordt? Is er overeenstemming over de (dagelijkse) invulling van deze verwachting? Wil iedereen er helemaal voor gaan om de doelen van het team/de afdeling te realiseren?

Wanneer je ook deze vragen positief kunt beantwoorden dan is het team in staat doelgericht samen te werken. Aspecten van de doelgerichtheid die nog niet helemaal goed staan kunnen ook in de training ‘Durf jij samen te werken?’ worden aangepakt.

De aanpak van MenS is er op gericht dat collega’s elkaar beter leren kennen en beter gaan begrijpen. Verbinding, respect en onderling vertrouwen vormt tenslotte de basis voor elke goede samenwerking. Die goede samenwerking leidt onherroepelijk tot betere prestaties!

Ben je geïnteresseerd? Laat een bericht achter via het contactformulier. Dan neem ik snel contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

“…Die goede samenwerking leidt onherroepelijk tot betere prestaties!…”

Marc Spruit

“Ik help mensen graag het inzicht en vertrouwen op te bouwen voor het zetten van hun eerste of volgende stap!”

Lees meer over marc

Vragen of opmerkingen?

Stuur mij een bericht