Durf jij leiding te geven?

Wat is het profiel van de leidinggevenden, de teamleiders, de managers binnen jouw organisatie? Zijn dat managers die hun medewerkers helpen het werk zo goed mogelijk uit te voeren door daarbij hun eigen expertise in te brengen? Of zijn het leidinggevenden die de expertise aan de medewerkers laten en in het leidinggeven vooral focussen op het faciliteren van de persoonlijke en professionele groei van die medewerkers?

Wanneer je er heel eerlijk naar kijkt, wordt er dan binnen jouw organisatie leiding gegeven aan een aantal mensen of aan een aantal taken, functies en verantwoordelijkheden?

Geloof je er net als ik in dat aandacht voor deze mensen en voor hun behoeften in hun persoonlijke en zakelijke ontwikkeling, een positieve bijdrage levert aan hun persoonlijke prestaties en de prestaties van het team?

Kom je bij het beantwoorden van deze vragen tot de conclusie dat de nadruk van het leiderschap op expertise ligt of heel taakgericht is? Heb je behoefte meer aandacht te gaan besteden aan de menskant van het leiderschap? Dan is de training ‘Durf jij leiding te geven?’ iets voor jouw organisatie. In de training werken leidinggevenden, teamleiders, managers met andere leidinggevenden samen aan inzichten, vaardigheden en aanpak in het leidinggeven aan mensen.

Het resultaat van de training is dat een leidinggevende meer grip krijgt op de sfeer in zijn of haar team en op de prestaties van het team. Wanneer de sfeer goed is, men weet wat er van hem of haar wordt verwacht en er is aandacht voor elkaar, dan is iedereen bereid om net even harder voor elkaar en voor de leidinggevende te lopen. Daar zul je nog veel plezier aan beleven!

Wil je dat MenS deze training voor jouw organisatie verzorgt? Laat een bericht achter via het contactformulier. Dan neem ik snel contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

“…dan is iedereen bereid om net even harder voor elkaar en voor de leidinggevende te lopen…”

Marc Spruit

“Ik help mensen graag het inzicht en vertrouwen op te bouwen voor het zetten van hun eerste of volgende stap!”

Lees meer over marc

Vragen of opmerkingen?

Stuur mij een bericht