Durf jij jouw kwaliteiten
in te zetten?

Welke kwaliteiten heeft jouw organisatie in huis?
Wat hebben de mensen binnen jouw organisatie in huis? Waar zijn je collega’s goed in? Waar krijgen ze energie van en wat kost ze energie? Zijn de medewerkers van jouw organisatie bewust van het feit dat ze zelf de regie in handen hebben? Wordt hen gevraagd aandacht te besteden aan hun kwaliteiten of gaat er veel energie naar het ontwikkelen van hun tekortkomingen?

Wat heeft het team in huis?
Zijn teamgenoten bewust van hun kwaliteiten en die van hun collega’s? Gaat de aandacht in het team naar de kwaliteiten of naar de tekortkomingen? In de training ‘Durf jij jouw kwaliteiten in te zetten?’ leren de deelnemers de keuze te maken waar ze aandacht aan besteden en waar ze zich in willen ontwikkelen. Ze durven de regie over hun ontwikkeling zelf te nemen.

Individueel of in teamverband
Deze training is heel geschikt om met een team te doen en werkt ook heel goed voor individuele medewerkers uit verschillende onderdelen van de organisatie.

Individueel
Wat zijn de keuzes die je kunt maken binnen je werk, je leven, je bedrijf, je team? Wat zijn jouw kwaliteiten en wat heb je nodig om deze meer te gaan inzetten? Zit je op de goede plek? Kun je meer uit jezelf halen dan je nu doet? Weet je wat er nodig is om de volgende stap te zetten? Ken je jouw mogelijkheden?

Teams
Wat zijn de persoonlijke keuzes die teamleden kunnen maken binnen de samenwerking in het team? Welke kwaliteiten in het team kunnen meer worden benut? Wat is de (potentiële) bijdrage van ieder teamlid aan de teamprestaties? Het is extra waardevol om deze vragen te stellen bij teams die vast zitten of waar de fut uit is, maar bijvoorbeeld ook bij het invoeren van vernieuwde werkwijzen of bij verandertrajecten.

Het resultaat
Na deze workshop hebben de deelnemers meer inzicht in hun eigen kwaliteiten en in de (aanvullende) kwaliteiten van hun collega’s. Het onderlinge begrip is gegroeid. De deelnemers hebben mogelijkheden ontwikkeld om zichzelf en anderen meer in hun kracht te zetten. Hierdoor kan er efficiënter en effectiever worden gewerkt. Dit heeft een positief effect op het werkplezier, de samenwerking en de resultaten. In teams stappen teamleden uit vaste patronen. Weerstand wordt weggenomen en het team wordt geactiveerd. Deelnemers gaan met een nieuwe kijk en nieuwe energie aan de slag en nemen verantwoordelijkheid voor hun ontwikkeling en die van het team.

Wil je dat MenS deze training voor je verzorgt? Laat een bericht achter via het contactformulier. Ik neem snel contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

“…een positief effect op het werkplezier, de samenwerking en de resultaten…”

Marc Spruit

“Ik help mensen graag het inzicht en vertrouwen op te bouwen voor het zetten van hun eerste of volgende stap!”

Lees meer over marc

Vragen of opmerkingen?

Stuur mij een bericht