FOCUS OP JOUW KWALITEITEN

Ontwikkel de kwaliteiten die jij kunt en wilt inzetten

Herken je het dat we met z’n allen vaak heel veel nadruk leggen op de tekortkomingen die we bij onszelf en bij elkaar zien? Ik wil graag helpen dat te doorbreken door je te helpen focussen op je kwaliteiten. Ik denk dat je daar veel gelukkiger en succesvoller van wordt. Bovendien neem je door te focussen op de kwaliteiten die jij kunt en wilt inzetten de regie over jouw ontwikkeling zelf in handen.

In dit artikel wil ik je in 6 stappen helpen om je te focussen op de kwaliteiten die jij bezit en de kwaliteiten die je verder wilt ontwikkelen. Het was niet zozeer m’n intentie om het zoveelste ‘in zoveel stappen naar …’ te ontwikkelen. Het was meer m’n behoefte aan een planmatige aanpak van het focussen op je kwaliteiten die er toe leidde dat het een plan met 6 stappen werd.

Voorproefje

Elke reis begint met de eerste stap, daarom kun je hier als voorproefje de eerste stap alvast zetten.
(klik op het pijltje om de opdracht te zien)

Stap 1

Welke kwaliteiten heb je nodig?

Wat zijn de kwaliteiten die je in het leven het meeste nodig hebt?

  • Noem 10 kwaliteiten, vaardigheden
  • Als hulpmiddel kun je het overzicht kwaliteiten gebruiken.
  • Vul deze in op de kwaliteitenmatrix.

Tip: Kies eerst alle kwaliteiten waarvan je denkt dat je die het meest nodig hebt en voeg daar de kwaliteiten waarover je het meest beschikt toe. Selecteer vervolgens de 10 die het meest van toepassing zijn. Als het nodig is kun je dat in een paar ronden doen waarbij je er steeds wat minder over houdt totdat het er nog maar 10 zijn.

Zijn er nog dingen die je zou willen kunnen en die je nog aan de lijst zou willen toevoegen?
Bijv. op basis van dingen die je graag zou willen doen.

  • Vul de lijst aan met maximaal 5 extra kwaliteiten die je heel graag wilt gebruiken of ontwikkelen.

Wil je graag het volledige 6 stappenplan ontvangen?
Laat dan hier je gegevens achter. Je krijgt er ook een kwaliteitenoverzicht bij en een kwaliteitenmatrix waarop je het resultaat van alle stappen in kunt vullen en waarmee je een planning kunt maken voor jouw ontwikkeling.

Vul je gegevens in en ontvang het stappenplan, de kwaliteitenmatrix en het kwaliteitenoverzicht.

Veel plezier en succes met het ontwikkelen
van ‘jouw kwaliteiten’.

Ontvang gratis het stappenplan 'Focus op jouw kwaliteiten'Feedback

Ik heb dit stappenplan voor het ontwikkelen van je kwaliteiten bedacht op basis van mijn persoonlijke visie op wat er nodig is om je te focussen op de kwaliteiten die er voor jou echt toe doen. En ik geef toe, ook op basis van mijn behoefte om de dingen planmatig aan te pakken. Wanneer je er gebruik van maakt, hoor ik graag van je terug of het voor je werkt. Suggesties voor verbetering zijn ook van harte welkom!

Coaching of training

Ik hoop dat ik je met deze stappen heb geholpen in het focussen op ‘jouw kwaliteiten’! Vind je het wel een goed begin maar heb je behoefte aan meer begeleiding? Stuur me dan een bericht. We kijken dan samen op welke manier ik je kan helpen.

Ben je door deze aanpak enthousiast geworden en wil je graag voor een team of afdeling de focus op kwaliteiten vergroten dan help ik je ook graag verder in de vorm van een trainings- of coachtraject.

Marc Spruit

“Ik zie er naar uit om nog veel mensen te helpen ook aan hun reis te durven beginnen!”

Lees meer over marc

Vragen of opmerkingen?

Stuur mij een bericht