CREËER JOUW VERANDERING

Veranderen is een kwestie van beginnen

Wil je iets veranderen in je leven of in je werk? Wil je graag een verandering realiseren? Weet je niet hoe je er aan moet beginnen of begin je er simpelweg steeds maar niet aan? Is het een verandering die je vanuit jezelf wilt realiseren of wordt er door je (werk-)omgeving een verandering van je verwacht? Een verandering kan, hoe graag je het ook wilt, iets zijn waar je behoorlijk tegen op kunt zien of waar je gewoon maar niet aan kunt beginnen. Wanneer je het in z’n geheel bekijkt dan kan het behoorlijk groot of veel lijken. Het kan letterlijk niet te overzien zijn of het kan zoveel werk lijken dat je je niet kunt voorstellen dat je daar de tijd voor hebt. Met het stappenplan ‘Creëer jouw verandering’ wil ik je helpen het een beetje makkelijker te maken. In een aantal stappen neem ik je, met vragen en opdrachten, mee door allerlei verschillende aspecten van de verandering.

Het resultaat is dat je beter weet wat er positief kan bijdragen aan de verandering en wat de verandering tegenwerkt of tegen kan werken. Het geeft je het inzicht dat nodig is om de eerste en een aantal volgende stappen te zetten. Het doel is dat het je ook het vertrouwen geeft om het daadwerkelijk te doen! Ik hoop dat je, na het doorlopen van de oefeningen, klaar bent voor het zetten van de eerste stap.
Dat is uiteindelijk het enige dat je hoeft te doen!

Ik denk dat je de oefeningen voor allerlei soorten verandering kunt gebruiken. Ik zou het leuk vinden als je dat probeert en ik hoor graag terug of het je ook heeft geholpen. Voor kleine veranderingen kun je de opdrachten vrij snel doorlopen. Wanneer het om iets groters en impactvollers gaat, raad ik je aan er de tijd voor te nemen en bijvoorbeeld één opdracht per week heel goed te doen zodat de impact van de opdrachten groot genoeg is.

Voorproefje

Elke reis begint met de eerste stap, daarom kun je hier als voorproefje de eerste stap alvast zetten.
(klik op het pijltje om de opdracht te zien)

Deel 1 - De verandering

Wat is de verandering die je graag wilt realiseren?

Beschrijf zoveel mogelijk aspecten van de verandering.

  • Denk bijv. aan wat is het, waarom is het belangrijk, wat maakt het jouw verandering?

Wanneer wil je dat je die verandering hebt gerealiseerd?

  • Wees zo concreet mogelijk.
  • Bijv. In het jaar x, in maand x, wanneer ik x jaar oud ben. Maak het niet afhankelijk van iets waarvan je ook nog niet weet wanneer het gerealiseerd wordt.

Wil je graag het volledige stappenplan ontvangen?
Laat dan hier je gegevens achter. Je ontvangt het stappenplan ‘Creëer jouw verandering’ waarmee je meer inzicht krijgt in jouw verandering en waarmee je
de eerste stap kunt zetten.

Vul je gegevens in en ontvang het stappenplan.

Veel plezier en succes met het realiseren
van ‘jouw verandering’.

Ontvang gratis het stappenplan 'Creëer jouw verandering'Feedback

Deze opdrachten voor het realiseren van jouw verandering komen voort uit een training over verandering die ik samen met collega trainer Annelies Offenberg heb gemaakt. Dat is de training ‘Durf jij de stap te zetten?’. Daarin loop je al deze stappen door in een soort levend ganzenbordspel. Ik ben iemand die dit soort oefening ook heel graag af en toe eens zelf doet. Daarom geef ik het in deze vorm graag een plekje op de Do It Yourself pagina van MenS. Wanneer je er gebruik van maakt, hoor ik graag van je terug of het voor je werkt. Suggesties voor verbetering zijn ook van harte welkom.

Coaching of training

Ik hoop dat ik je met deze opdrachten heb geholpen om jouw verandering beter in beeld te krijgen en de eerste stap te zetten. Vind je het wel een goed begin maar heb je behoefte aan meer begeleiding? Stuur me dan een bericht. We kijken dan samen op welke manier ik je kan helpen.

Ben je door deze aanpak enthousiast geworden en wil je graag voor een team of afdeling aan de slag met dit onderwerp dan help ik je ook graag verder in de vorm van een trainings- of coachtraject.

Het bericht voor het geven van je feedback of voor een verzoek om begeleiding kun je sturen via info@mensdurftegroeien.nl of via de contactpagina van de website. Alvast bedankt voor je reactie!

Marc Spruit

“Ik zie er naar uit om nog veel mensen te helpen ook aan hun reis te durven beginnen!”

Lees meer over marc

Vragen of opmerkingen?

Stuur mij een bericht