Betere samenwerking en leidinggeven in regio Eindhoven

Samenwerking ontstaat wanneer er iemand is die de leiding durft en kan nemen. Als er iemand is die ervoor zorgt dat er een positieve werksfeer ontstaat, dat er aandacht is voor ieders mening en input. Iemand die stuurt en vertrouwen geeft, die de regie durft te pakken. Wil jij die goede leidinggevende worden en woon of werk je in de regio Eindhoven? Dan is Mens | Durf te groeien dé partner voor jou.

Werk je als leidinggevende in de regio Eindhoven?

Een leidinggevende is niet overal verantwoordelijk voor, dat idee is inmiddels achterhaald. Een goede leidinggevende durft de touwtjes uit handen te geven, legt verantwoordelijkheden neer waar ze horen en geeft vertrouwen aan medewerkers. Een goede leidinggevende heeft de eindverantwoordelijkheid, maar snapt dat goed resultaat alleen bereikt kan worden door samenwerking. Hij/zij zet de grote lijnen uit, geeft kaders en doelen en motiveert het team het beste resultaat te bereiken. Mens | Durf te groeien richt zich in de regio Eindhoven op het versterken en verbeteren van leidinggeven.

Belangrijke factor

Vertrouwen is de basis. Om goed leiding te kunnen geven zorg je voor vertrouwen, zowel geven als nemen. Het is van essentieel belang om betrouwbaar te zijn. Jouw teamleden moeten op je kunnen vertrouwen en jij moet durven vertrouwen op de kennis en kunde van jouw teamleden. Jezelf kwetsbaar op durven stellen is daarom van belang. Het is oké te laten zien dat je zelf niet alles (beter) weet, dat je bereid bent van anderen te leren. Op die manier wordt iedereen onderdeel van het proces. Feedback is van belang, zowel positief als opbouwend. Een compliment doet wonderen en kritiek verpakt in een positieve boodschap komt vele malen beter over dan een snauw. Feedback geven kun je leren. Mens | Durf te groeien, gevestigd in de regio Eindhoven, kan ondersteunen en helpen bij het verbeteren van je ‘feedback-skills’.

Dezelfde taal spreken

Om een goede leidinggevende te kunnen zijn, moet je dezelfde taal als jouw team spreken. Informeer gerust of een opdracht begrepen is, wees benaderbaar voor vragen en straal uit dat je ieders inbreng waardeert. Communicatie is meer dan woorden alleen. Lichaamstaal is vaak veelzeggender dan gesproken taal. Prikkel jouw team om het beste uit zichzelf naar boven te halen. Als je de stijl van leidinggeven die bij jou past, gevonden hebt, kun je groeien. Mens | Durf te groeien biedt een traject aan waarin je kunt ontdekken welke stijl van leidinggeven het best bij je past.

Communicatie is ‘key’ om een goed leidinggevende te zijn. Wanneer jouw team niet dezelfde taal spreekt, kom je nooit tot efficiënte samenwerking. Stel de goede vragen, prikkel de medewerkers om het beste uit hen naar boven te halen.
Er zijn verschillende stijlen van leidinggeven. Wil je weten welke stijl bij jou past en welke stijl bij jouw team past? Tijdens een traject bij Mens | Durf te groeien, ervaar je de diverse manieren van leidinggeven en kun je onderzoeken door uit te proberen, wat bij je past.

Deze thema’s komen aan bod in het leiderschapstraject in de regio Eindhoven:

Samenwerken vanuit verbinding en vertrouwen.

Omgaan met veranderingen.

Effectief gebruik maken van elkaars kwaliteiten.

Geven en ontvangen van feedback.

Omgaan met stress en werkdruk.

Doelgericht werken om resultaten te behalen.

Structuur en frequentie van het werkoverleg.

Samenwerken vanuit overeenkomstige waarden.

Door te focussen op deze thema’s, wordt de samenwerking binnen jouw team versterkt. Voor verdere verdieping organiseert Mens | Durf te groeien in de regio Eindhoven gezamenlijke teamsessies rondom een van deze thema’s. Bereik meer verbinding en betere samenwerking door een leiderschapstraject aan te gaan. Als jij groeit, groeit jouw team en uiteindelijk het hele bedrijf met je mee.

Behoefte om even te sparren of wil je meer weten? Neem gerust contact op om een kennismakingsgesprek af te spreken.

“De coaching van Marc heeft een grote bijdrage geleverd aan mijn manier van leidinggeven en coachen.”

– Monique

Stel een vraag of nodig me uit voor een kennismaking

3 + 1 =

marc@mensdurftegroeien.nl

06 – 218 51 938

Vessem