Kerstgroet van MenS | Durf te groeien

Dit jaar van mij een kerst- en nieuwjaarsboodschap met een serieuze toon. De meeste mensen die mij kennen weten wel dat ik serieus ben en dat ik dat graag afwissel met (flauwe) humor – die je door het serieuze niet altijd aan ziet komen. 2020 is een bijzonder jaar geweest waarin we met zn allen ook hebben gezien wat er gebeurt als angst het roer van de liefde en het vertrouwen overneemt. Ik heb angst gezien en gevoeld in alle soorten en maten: angst voor corona, angst voor de corona-regels, angst voor een te controlerende regering, angst voor een niet daadkrachtige regering, angst voor een vaccin, angst voor geen vaccin, angst voor te weinig afstand, angst voor teveel afstand, angst voor anderen, angst voor het nieuwe normaal, angst voor terug naar het oude normaal. 

Wat ik wens voor 2021 is dat we ons niet laten leiden door waar we bang voor zijn. Ik wens dat we de wereld veranderen vanuit waar we in geloven, vanuit verbinding met elkaar en vanuit vertrouwen. De omstandigheden waarin je verkeert kunnen heftig zijn; ze kunnen je onzeker maken of jouw vertrouwen in het leven of in andere mensen aantasten. Vanuit die omstandigheden is het normaal om bang te zijn en angst te voelen voor wat er nog komen gaat. Misschien zijn je omstandigheden juist zo comfortabel dat je graag wilt dat dit zo blijft. Dat kan de angst voeden dat het misschien niet zo blijft of dat iets je kan worden afgenomen. 

Wat je omstandigheden ook zijn – ze zijn er nu en daar moet je nu mee omgaan. Je weet niet wat er komen gaat. Als je het nu zwaar hebtwaarom zou je het jezelf dan zwaarder maken door je door angst te laten leiden? Je kunt het zelfs wat lichter maken door de situatie te accepteren en niet verder te kijken dan dat. Wanneer je het nu juist goed hebt, waarom zou je dit dan verminderen door je bezig te houden met wat er zou kunnen gebeuren? Je kunt voor nu en binnen je eigen omgeving beslissen hoe jij met dingen omgaat en hoe jij reageert. Dat is niet altijd eenvoudig en daar is moed voor nodig. Daarom moeten we dit af en toe eens tegen elkaar zeggen. 

Daarom is mijn kerstwens voor jou de wens dat je binnen de mogelijkheden die er zijn fijne kerstdagen hebt in warme verbinding met je dierbaren. Mn nieuwjaarswens voor jou is een moedig, liefdevol, verbindend en vertrouwend 2021! 🙏😍🍀🥂🍾💫 

Sorry, er is uiteindelijk helemaal geen humor in gekomen. Misschien klopt mijn zelfbeeld toch niet helemaal. Daar ga ik in 2021 ook mee aan de slag. Ik wens je dus zeker ook een humorvol 2021! 😉 

 

Groeten,
Marc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ja, ik wil groeien!
close slider

Durf jij te groeien?

Neem contact met mij op.

* = verplicht