Tevreden klant – Annelies Offenberg vertelt

Vanuit mijn opleiding ben ik ooit in contact gekomen met Annelies Offenberg. We hebben dezelfde trainersopleiding gevolgd en deze zelfs samen afgerond! Waar ik verder ging als coach is Annelies werkzaam als teamleider van de mavo-opleiding op scholengemeenschap Pantarijn in Wageningen. Inmiddels heb ik een traject van drie trainingen verzorgd bij Pantarijn – twee samen met Annelies, eentje samen met Irene Bex. Graag laat ik het woord aan Annelies om haar ervaringen te delen.

Hoe is jullie samenwerking ontstaan?

“Marc en ik kenden elkaar dus van onze opleiding en ons gezamenlijke afstudeerproject. Toen ik bij Pantarijn het team beter wilde gaan neerzetten wist ik al snel dat ik er een trainer van buitenaf bij wilde hebben. Die neemt als buitenstaander toch een ander perspectief mee, en dat vind ik waardevol. Ik moest aan Marc denken, omdat ik weet waar zijn kracht ligt.”

Kun je de kracht van Marc uitleggen?

“Marc kan heel goed luisteren binnen een proces. Hij weet alles goed samen te vatten en hij vraagt door op verschillende niveaus; relationeel, organisatorisch, persoonlijk. Hij heeft snel de essentie te pakken en zet zaken kernachtig neer. Daarnaast heeft hij veel zorg ‘aan de voorkant’; Marc heeft uitvoerig contact met zijn opdrachtgever zodat hij zeker weet dat hij alles goed neerzet.”

Kun je vertellen over het traject?

“De eerste training die Marc bij ons gaf was teambuilding. Hierbij was ik aanwezig als ondersteunend teamcoach. Teamgevoel is belangrijk als je inhoudelijk aan de slag wilt. Tijdens de tweede dag heeft hij een teamsessie ondersteund waar gewerkt is aan het neerzetten van een visie en hoe ze verder willen. Dit vanwege een grote verandering in de manier van onderwijs – MHV in Beweging. Hij is eerst op relationeel gebied aan de slag gegaan en heeft daar toen inhoudelijk op doorgeborduurd.

“De derde training was met een ander team en onder een andere teamleider, maar wel met hetzelfde doel: teambuilding en werken aan een visie. Deze beide delen vonden op dezelfde dag plaats. Hiervoor werkte Marc samen met Irene Bex.”

Hoe heb jij deze trainingen ervaren?

“Marc is altijd goed in contact met wat de bedoeling is en hij zorgt dat zijn programma daarop aansluit. Hij levert maatwerk, geen standaard trainingen. Hij gaat met jou als opdrachtgever in gesprek en geeft vorm aan je behoefte. Door de afspraken die tijdens de trainingen gemaakt zijn hebben we nu een maatstaf voor ons onderwijs om op terug te vallen.”

Zie je nog een rol voor Marc weggelegd in de toekomst?

“Zeker! Iedereen was erg te spreken over Marc en wat hij gerealiseerd heeft. Bovendien heeft hij nu kennis van onze scholengemeenschap en kennen de mensen hem. Een collega van me heeft al geïnformeerd of Marc beschikbaar is.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ja, ik wil groeien!
close slider

Durf jij te groeien?

Neem contact met mij op.

* = verplicht