Ik wil vooruit

Altijd, in alles wat ik doe, ben ik bezig met hoe ik verder vooruit kom in het leven. Wanneer ik iets een tijdje aan het doen ben dan begint het alweer te kriebelen om een volgende stap te gaan zetten. Het is niet zo dat altijd heel erg de verveling toeslaat. Het is ook niet zo dat wat ik aan het doen ben al helemaal af is. Het is meer dat het te gewoon wordt, dat ik het gevoel heb, dit kan ik nu wel. En ik ken het eigenlijk ook wel. Om me heen zie ik wel meer mensen die een vergelijkbare onrust in zich hebben en de behoefte steeds weer een stap te zetten.

Toch zie ik ook veel mensen die die verandering en vooruitgang helemaal niet zo nodig lijken te hebben. Die veel meer bereid zijn om af te wachten wat er op hun pad komt in plaats van steeds maar zichzelf aan te jagen om in beweging te komen. Het lijkt me heerlijk om de rust te ervaren die dat met zich meebrengt. Maar helaas, dat kan ik vergeten. Af en toe komt natuurlijk de behoefte bij me op om het gewoon een tijdje genoeg te vinden. Dat lukt ook wel even maar dan ga ik toch automatisch weer nadenken, fantaseren, lezen over de volgende stap. Daar heb ik in de loop van m’n leven dus de nodige ervaring opgedaan.

Die ervaring en het feit dat ik zo de focus op ontwikkeling heb is voor mij de reden geweest om als trainer/coach aan de slag te gaan. Ik kan me voorstellen dat er ook mensen zijn die het juist lastig vinden om na te denken over de volgende stap in hun ontwikkeling. Misschien geldt dat voor jou en heb je wel behoefte om daar iets aan te doen maar weet je niet precies hoe je het aan moet pakken. Ik help je daar graag bij. Daarom heb ik een aantal oefeningen ontwikkeld die je kunnen helpen vanuit verschillende invalshoeken daar inzicht in te krijgen.

In de oefeningen die ik voor je heb ligt de focus op:

  • Wat is er al? Hoe is de basis / je fundament?
  • Waar wil je op focussen? Welke stappen wil je zetten? Welke ontwikkeling wil je realiseren?
  • Hoe ziet het er uit? Wanneer je over een tijdje terugkijkt, wat heb je dan gerealiseerd?

Deze focus helpt je in de eerste plaats te realiseren wat je al hebt, wat je al hebt bereikt, welke kennis en vaardigheden je al hebt opgedaan, welke mensen je kent die belangrijk voor je kunnen zijn.

Wanneer je jouw basis goed kent, heb je een goed startpunt om je toekomst in te vullen. Niet om een statisch / vaststaand beeld van je toekomst te maken maar om te zorgen dat je weet waar je JA tegen wilt zeggen en waartegen juist niet. Het terugkijken naar de stappen die je zet vanuit de gedachte dat het al helemaal is gelukt helpt je om alle ingrediënten te verzamelen om het tot een succes te maken. Je ziet wat belangrijke voorwaarden voor succes zijn en je ziet heel duidelijk wat er op dit moment nog ontbreekt.

De oefeningen waar ik het over heb vind je op de DIY pagina van MenS | Durf te groeien. Kijk maar eens of er iets voor je bij zit.

Ja, ik wil groeien!
close slider

Durf jij te groeien?

Neem contact met mij op.

* = verplicht